fbpx

Naturalny Olejek Eteryczny CYTRYNA

31.00 

Naturalny, czysty, 100% olejek eteryczny z cytryny. Surowiec jakości spożywczej, nie zawierający fotouczulających związków, pięciokrotnie stężony (zagęszczony poprzez pięciokrotną destylację). Olejek eteryczny Cytryna jest destylowany z owoców niemodyfikowanych genetycznie. Cudowny do wzbogacenia kosmetyków, jako dodatek do kąpieli, w olejkach do masażu, oraz aromaterapii. Można go również stosować wewnętrznie. 

Cytryna znana jest z właściwości rozjaśniających, antyseptycznych. Polecana jest przy cerze tłustej oraz skłonnej do trądziku. Może okazać się też pomocna po ukąszeniu owadów, ponieważ znana jest też z właściwości łagodzących świąd. Wewnętrznie olejek polecany jest przy zapaleniu jamy ustnej, infekcjach gardła oraz przy wzmacnianiu odporności.

Z powodu mocnego stężenia, nie używać bezpośrednio na skórę. Stosować zawsze rozcieńczony w bazowym oleju (np. oliwie z oliwek lub oleju z pestek moreli). Olejek jest bardzo wydajny.
Używając spożywczo, zawsze rozprowadzić w oleju lub emulgatorze, np.miodzie – do herbaty pyszka! lub ubitym na zimno kremie do ciasta lub lukrze.
Zakładamy, że wewnętrznie olejku nie powinny używać kobiety karmiące oraz w ciąży, ponieważ – z wiadomych względów:) – nie ma żadnych badań w tym temacie.

Pojemność: 5 ml

Na stanie

Opis

Naturalny, czysty, 100% olejek eteryczny z cytryny. Surowiec jakości spożywczej, nie zawierający fotouczulających związków, pięciokrotnie stężony (zagęszczony poprzez pięciokrotną destylację). Olejek eteryczny Cytryna jest destylowany z owoców niemodyfikowanych genetycznie. Cudowny do wzbogacenia kosmetyków, jako dodatek do kąpieli, w olejkach do masażu, oraz aromaterapii. Można go również stosować wewnętrznie. 

Cytryna znana jest z właściwości rozjaśniających, antyseptycznych. Polecana jest przy cerze tłustej oraz skłonnej do trądziku. Może okazać się też pomocna po ukąszeniu owadów, ponieważ znana jest też z właściwości łagodzących świąd. Wewnętrznie olejek polecany jest przy zapaleniu jamy ustnej, infekcjach gardła oraz przy wzmacnianiu odporności.

Z powodu mocnego stężenia, nie używać bezpośrednio na skórę. Stosować zawsze rozcieńczony w bazowym oleju (np. oliwie z oliwek lub oleju z pestek moreli). Olejek jest bardzo wydajny.
Używając spożywczo, zawsze rozprowadzić w oleju lub emulgatorze, np.miodzie – do herbaty pyszka! lub ubitym na zimno kremie do ciasta lub lukrze.
Zakładamy, że wewnętrznie olejku nie powinny używać kobiety karmiące oraz w ciąży, ponieważ – z wiadomych względów:) – nie ma żadnych badań w tym temacie.

Pojemność: 5 ml

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Naturalny Olejek Eteryczny CYTRYNA”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *